Actueel

Nieuws

Groter wonen en lagere lasten? Dit kan zeker. Lokaal nieuws woensdag 20 mei 2020

Groter wonen en lagere lasten? Dit kan zeker.

De rente is nu historisch laag en daar kunt u van profiteren. Groter wonen tegen dezelfde of lagere lasten? Dan kan zeker. Bij verkoop van de huidige woning is (vaak) geen boeterente verschuldigd, hierdoor kunt u bij de aankoop van uw nieuwe woning gebruik maken van de op dit moment historisch lage rente.

Oversluiten

Ook uw huidige hypotheek kan mogelijk profiteren van de lage rentestand. Hier komt wel het een en ander bij kijken, maar het loont zeker de moeite om eens vrijblijvend contact met ons op te nemen om te bezien of oversluiting voor u tot lagere lasten kan leiden.

Aflossingsvrije hypotheek

Veel mensen hebben nog een aflossingsvrije hypotheek. Heeft u al nagedacht hoe u uw hypotheek gaat aflossen? Ons advies is om u hierin tijdig te verdiepen. De bedragen zijn te groot om hier pas op het laatste moment bij stil te staan en tot de ontdekking te komen dat u mogelijk in de problemen komt of op het laatste moment akkoord moet gaan met voorwaarden die niet in uw voordeel zijn.

Starter

Bent u starter op de woning markt? Ga dan ruimschoots op tijd met uw hypotheekadviseur om de tafel. Wij kunnen dan tijdig met u inventariseren wat uw mogelijkheden zijn en in welke prijsklasse u kunt kijken en welke hypotheek het beste bij u past.

Onafhankelijk advies

Naast RegioBank werken wij met veel andere hypotheekverstrekkers. Veel banken adviseren alleen hun eigen hypotheekproduct. Door dit beperkte advies zijn de kosten die zij in rekening brengen lager dan die van de gemiddelde onafhankelijk hypotheekadviseur. Echter een onafhankelijk hypotheekadviseur kijkt naar de voorwaarden van de hypotheek, die per bank kunnen verschillen, en zet die af tegen de wensen en mogelijkheden die u heeft. Ook kunnen wij de rentetarieven die de verschillende banken rekenen naast elkaar leggen. Bij een 0,1 % lagere rente die wij vinden kunt u over de gehele looptijd van uw hypotheek al een bedrag besparen van EUR 6.000,- aan rentebetalingen bij een hypotheek van EUR 200.000,- en een looptijd van 30 jaar.

Samenvatting

In welke van de bovenstaande categorieën u ook valt, het loont zeker de moeite om eens vrijblijvend contact met ons op te nemen. Onze ervaren hypotheekadviseurs leggen u graag uit wat in uw situatie de mogelijkheden zijn. Wij horen graag van u! Maak een vrijblijvende afspraak en bel ons op 0227 542322, stuur een e-mail naar info@toebak.eu of laat een bericht achter op onze website www.toebak.eu . Ook kunt u onze app downloaden en ons van daaruit een bericht versturen!Margreet Holman van de Woondokter over het succesvol verkopen van uw huis Lokaal nieuws woensdag 08 januari 2020

Margreet Holman van de Woondokter over het succesvol verkopen van uw huis

Een nieuwe woning kopen of laten bouwen; voor velen breekt hiermee een spannende periode aan vol uitdagingen en vraagstukken. Maar vaak wacht er eerst een andere uitdaging, namelijk het succesvol verkopen van de huidige woning!

Margreet Holman is sinds april 2018 werkzaam als ‘de Woondokter’, een eenmansbedrijf gespecialiseerd in Vastgoedpresentatie en Interieuradvies. Ze biedt begeleiding en advies aan bij de verkoop van uw woning, maar ook bij het veranderen van uw huidige of toekomstige interieur kan ze voor verheldering en inspiratie zorgen!

Margreet vindt  een goede samenwerking met de klant onmisbaar. “iemands huis en vooral interieur is heel erg persoonlijk. Om een goed advies te kunnen vormen is het belangrijk dat je de klant en de woning goed leert kennen, en het is ook fijn voor de klant als ze weten wie ze in huis halen. De klant geeft tenslotte niet zomaar de regie uit handen”.

Waarom Vastgoedpresentatie?

“Vastgoedpresentatie is een stuk marketing voor je woning waarmee je bereikt dat deze op de beste manier wordt gepresenteerd en voor de hoogst mogelijke prijs wordt verkocht. Hierbij wordt er gekeken naar de volledige woning en tuin.”

“Een woning die verkocht moet worden zou er anders uit moeten zien dan een woning waarin gewoond word. Het is een object dat een brede doelgroep moet aanspreken, met een ruime en neutrale inrichting. De aanwezige meubels in de ruimtes moeten laten zien welke mogelijkheden de woning te bieden heeft. Een juiste indeling laat de pluspunten van de woning goed uitkomen. Tot slot geven hippe, moderne accessoires het huis een sfeervolle uitstraling”.

Aan de slag!

“Een huis verkoopklaar maken kan nog best een hele klus zijn. Samen met de klant lopen we door het gehele huis en noteren allerlei zaken die aandacht vragen. Voorbeelden zijn het opruimen van overbodige meubels en accessoires, reparaties of vervanging van verouderde elementen in huis, het oververven van felgekleurde wanden, het overspuiten van een gedateerde keuken of de tuin een opknapbeurt geven.  Dit kost zeker geld en inspanning  maar  het genereert veel meer opbrengst dan dat het u kost.”

Ook als het huis al leegstaat kan Margreet zorgen voor de juiste presentatie door middel van Meubelverhuur. Hierbij werkt ze samen met een professioneel verhuurbedrijf. Er wordt gekozen voor een pakket op maat dat vervolgens wordt afgeleverd en geplaatst. Hierna volgt een styling om het geheel er sfeervol uit te laten zien. Een stijlvol ingerichte woning verkoopt beter dan een leeg en kaal pand.

Fotoreportage

Als alles er tiptop uitziet is het tijd voor een professionele fotoreportage. Margreet zorgt binnenshuis voor een mooie, uitgebreide fotoreportage waarbij de ruimtes realistisch en duidelijk in beeld komen.

Tevens kan er een 360 graden reportage worden gemaakt zodat de kijker de ruimtes van alle kanten kan bekijken en als het ware ‘door het huis kan lopen’.

Voor een mooie foto- of videoreportage buitenshuis werkt Margreet samen met een specialist in dronefotografie. Ook kan er worden gezorgd voor prachtige overzichtsfoto’s  van de woning en het erf gemaakt met een camera op hoogtestatief.

Verkoopmakelaar en adverteren op een huizensite

Om je huis succesvol te verkopen is een goede verkoopmakelaar eigenlijk onmisbaar. Hij/zij kan zorgdragen voor een  taxatie van de woning, doet onderzoek naar de juiste vraagprijs, maakt een meetrapport en plattegrond, een goede beschrijving en  de plaatsing op een huizensite bijv. Funda,Jaap ,Pararius of Huislijn . Een makelaar is hier kundig in en kan je heel veel werk uit handen nemen. Dagelijks wordt deze huizensites zeer veel bekeken door mensen die op zoek zijn naar een nieuw paleisje.

Uw woning zal er met de juiste presentatie zeker uitspringen!  Het is zeer belangrijk om uw woning ook piekfijn in orde te hebben voor bezichtigingen of open huizendag. Margreet kan vooraf eventueel nog voor een korte styling  zorgen en uw gasten ontvangen tijdens een bezichtiging.

Interieuradvies

Naast Vastgoedpresentatie biedt Margreet ook advies en hulp aan bij de inrichting van uw woning. ” Je woning is de plek waar je tot rust komt of waar je inspiratie opdoet, kortom de plek waar je helemaal tot jezelf kan komen. Daarom is het best belangrijk dat de inrichting precies naar je zin is.

Dit begint al bij de indeling. Welke functies komen in welke ruimte? Stijl en kleur bepalen geheel de sfeer. Maar hoe combineer je twee verschillende stijlen? Welke kleuren passen in mijn huis en bij mijn meubels? Hoe berg je al je spullen netjes en overzichtelijk op? En hoe zit het met de verlichting? Allemaal vragen waar je wel wat hulp bij kan gebruiken en een frisse blik van buitenaf.”

Het begint met een goed gesprek waarbij alle wensen en bijzonderheden worden genoteerd. Hierna gaat Margreet voor u aan de slag met bv. een interieurontwerp, een kleurenplan, moodboard of 2/3d plattegrond. Zelf aan de slag met verf, behang of raamdecoratie? Ook voor klusadvies kunt u bij Margreet terecht! Samen op zoek naar de antwoorden en de juiste producten!

Meer weten? Neem een kijkje op de website www.dewoondokter.nl of neem direct contact op met Margreet voor een vrijblijvend gesprek!

De Woondokter Margreet Holman
Tel. 0613496571
Mail. dewoondokter@gmail.com

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Medemblik.

Aanmelden