Wonen in Wognum

Medemblik - Wognum
Toekomstig aanbod

Over dit project

‘Eindelijk weer woningen in de dorpskern van Wognum’. Timmerman komt tegemoet aan de vraag van woningzoekende. De locatie maakt dat er een aantal unieke woningen kunnen komen naast de traditionele rijwoningen en 2^1 kapwoningen. De stedenbouwkundige schets laat zien welke potentie de locatie heeft en welke voordelen deze heeft voor de omliggende bebouwing. Met een grote diversiteit aan woningtypologieën en een vrije kavel, aangevuld met een aantal appartementen. In de schetsen voor ‘Timmerman’ is zorgvuldig gekeken naar de bestaande context.

Het aantal van 54 woningen in de schets voor ‘Timmerman’ bestaat uit verschillende woningen in verschillende prijscategorieën. Het plan bevat 1 vrije kavel, 6 twee-onder-één kapwoningen, 2 blokken van 6 rijwoningen, 12 dijkwoningen, 18 appartementen en 5 atelierwoningen. Een Ideale mix voor starters en doorstromers. De woningen hebben gemeen dat ze een moderne vormgeving en complete hoogwaardige afwerking hebben. Daarnaast zijn ze allemaal duurzaam en energiezuinig. Daarnaast creëert het plan een recreatieve wandelroute aan de oostzijde van het plan, welke enerzijds aan takt op het dijklichaam achter het gemeentehuis en anderzijds aan takt op de Oosteinderweg.

In “Timmerman’ is aan alles gedacht. Niet alleen de woningen zijn tot in detail uitgewerkt, ook de leefomgeving wordt integraal mee-ontworpen. Dat betekent zoveel mogelijk groen en voldoende water. Maar ook fijne speelplekken voor de kinderen, veilige straten door aanwezige parkeerkoffers waardoor de hoeveelheid auto’s in het straatbeeld wordt verminderd. In de ontwerpschets is veel aandacht besteed om een goede leefomgeving te creëren en is er goed nagedacht over klimaatadaptatie. Een veranderend klimaat vraagt op slimme manieren om hittestress te voorkomen. Met als extra dat ook nagedacht is over de biodiversiteit om vogels en insecten een plek te geven in de wijk. Zo wordt ‘Timmerman’ een gezellige, gezonde en groene wijk voor iedereen, waar samen wonen, leven en beleven centraal staan.

Interesse?
Wil je op de hoogte blijven van dit project? Schrijf je dan in.
Ga naar de projectwebsite https://www.wonen-wognum.nl/

Meer informatie

Kenmerken

Project
Wonen in Wognum
Type woningen
2-onder-1-kap, Appartement, Rijwoning

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Medemblik.

Aanmelden